Il grande tour nelle Alpi 2018 – l

Transporten

Jeg hadde tenkt på å slå lag med Bror, Tom og Knut på en tur sørover lenge, og ikke bare bygge ruteforslag for dem. Så i år var det på tide å slenge seg med. Jeg laget et ruteforslag som gikk gjennom uten innsigelser og forutsetningene var klare, det ville bli noen lange etapper og mange timer på sykkelen, det måtte alle tåle, så fikk jeg tåle de ekstra pausene som det alltid blir når en kjører flere sammen. Avgang ble lagt til fredag ettermiddag.

Oslo – Malmø

DAG 1: Fredag 31.8.2018 

Startet fra jobben ca. 14:00, møtte Bror (BMW K1300S), Knut (BMW K1300S) og Tom (Yamaha XT1200) ved Solbergtårnet. Så bar det sørover. Fin kjøring, lite trafikk før Gøteborg. Litt rushtrafikk i Gøteborg og noen begynte å lengte etter mer bensin så vi tok en pause for tanking og røyking ved Mölndal. Malmø neste. Himmelen ble stadig mer truende og etter litt våt asfalt over Hallandsåsen stoppet vi ved Hjärnarp og tok på regntøy.

Vi forbereder oss for en regnskur før Malmø.
Preparing for some rain before reaching Malmoe, Sweden.

Deretter direkte til Quality Hotel View Hyllie. Her vi ble henvist til innkjøring i parkeringshuset rett over gata. Av en eller annen grunn, gutteaktige rampestreker kanskje, fant vi ut at det burde være mulig å kjøre inn flere på samme parkeringsbillett. Men jeg er jo vant til å kjøre alene så jeg smatt gjennom da bommen åpnet, og de andre ble stående igjen. Etter litt kaos kom alle gjennom, men på to billetter ☹. Men utfordringene var ikke over, vi måtte passere flere hindre før vi kom inn til hotellinngangen.

Om turen gjennom Sverige var kjedelig? Ja forholdsvis og innkjøringen til parkeringshuset i Malmø ble dagens kjøremessige høydepunkt ?

Vi ramlet ned i restauranten hvor vi inntok en bedre middag, faktisk veldig god. Fra middagen var det rett til sengs og jeg husker ikke annet enn at jeg var borte idet hodet traff hodeputa.

Dagens etappe: 636 km

Malmø – Lübeck – Knüllwald

DAG 2: Lørdag 1.9.2018 

Jeg hadde lagt opp turen, en dristig bestilling fra Bror, Knut og Tom, jeg har nemlig en tendens til å legge opp litt offensive transportetapper. Ved at vi kom av gårde fredag etter jobb og allerede hadde gjort unna ca. 640 km av lørdagens etappe, skulle lørdagen bli ganske behagelig.

Overraskelse: vi var på syklene før åtte! Vi tanket på den nærmeste bensinstasjonen og av sted bar det – Øresundbroen neste. Deretter Rødby, hvor vi fikk en halvtimes pause før vi var om bord. Flatt vann og uproblematisk. Puttgarden bød heller ikke på overraskelser. Neste stopp var Louis-filialen i Lübeck. Tom og Bror benyttes seg av kampanjepriser på hjelmer som ble avtalt hentet på hjemveien igjen. Vi tanket og var klar for Autobahn sørover.

Jeg har litt dårlig erfaring med A7 mellom kryss (Ausfahrt) 47 og 51, og ettersom vi hadde god tid – dagens etappe var totalt på ca. 650 km – valgte vi å ta av ved kryss 45 og kjøre via Bergen, Winsen (aller) og Fuhrberg for å komme inn på A7 igjen ved kryss 52.

Turen videre var ren Autobahntransport og gikk greit unna. Noen benyttet anledning til å forbedre personlig fartsrekord, andre tok transport i et jevnt og forholdsvis raskt sig. Kvart og syv parkerte vi foran Hotel Tann-Eck i Knüllwald, og etter en bedre middag og en tysk høy og lys tørsteslokker sloknet jeg idet kroppen møtte lakenet.

Fergen Rødby - Puttgarden.
The Ferry from Roedby, Denmark to Puttgarden, Germany.
« av 2 »

Dagens etappe: 704 km

Read about the other stages on Il grande tour nelle Alpi 2018 here:
Day 1 + 2, Day 3, Day 4, Day 5, Day 6, Day 7 + 8 + 9.