Aurlandsfjellet, Aurland – Lærdalsfjorden

Distanse: 44 km. Største høyde: 1306 m.o.h.

Dette er en av mine favorittveier. Turen fra Aurland til Lærdal byr på varierte veier, fantastisk natur med kontrasten fra bygdene ved de frodige fjordene til det karrige fjellet, og avsluttes langs den viltre Erdalselvi.


 
Veien over Aurlandsfjellet er Nasjonal Turistveg og har fått en fantastisk rasteplass med den nye utsiktsbroen ved Stegastein. Også inne på fjellet er det lagt til rette for de veifarende, blant annet i form av et toalettanlegg i moderne design, og terrasse med utsikt over Erdalen.

Normalt er det beskjeden trafikk over Aurlandsfjellet, mange foretrekker den raskere tunnelen som går gjennom fjellet. Men har du tid skal du ta veien over fjellet. Det er stort sett veldig godt veidekke, men enkelte partier av veien er smal og krever aktsomhet og trange sporvalg er å foretrekke. Vær også oppmerksom på sau som kan ligge i veien.

Turen over Aurlandsfjellet kan lett knyttes til andre morsomme og underholdende strekninger. Tar du turen opp Lærdal skal du ta deg til til å svinge innom gammelveien, som nå er blitt en turistattraksjon i stedet for flaskehals. På Aurlandssida er veien fra Hol en opplevelse i seg seg.

Nyttig lenke:

Norske turistveger


NB! Google Maps kan endre en rute hvis den inkluderer en vei som er stengt (for eksempel vinterstengt) på det tidspunkt du ser på ruten.