Geiranger

Geiranger, Dalsnibba og Ørneveien

Fylkesvei 63 fra Eidsdal til riksvei 15 på Strynefjellet. Stranda, Møre og Romsdal. 49 km. 1476 m.o.h.

Read this in english EN_stor


Legger du inn hele denne strekningen og inkluderer en tur oppom Dalsnibba (1476 m.o.h.) er det vanskelig å få flere høydemeter på en så konsentrert strekning som dette.

Geiranger er en perle med bratte fjell som stuper rett i den dypgrønne fjorden. Om sommeren preges stedet av intens turisttrafikk og turistene kommer både sjøveien og landeveien. Det betyr stor trafikk i sommermånedene. De fleste cruiseturistene skal på busstur når de går i land. Ørneveien, Trollstigen, Geirangerveien og Dalsnibba er mål for noen av de mange bussene.

Kommer du nordfra via Trollstigen og ferjen mellom Linge og Eidsdal ligger Geiranger naturlig på ruta, og du får et godt overblikk over både fjorden og Geiranger fra Ørneveien. Ta en rast ved den nye rasteplassen og nyt utsikten.


I Geiranger har du flere muligheter videre. Du kan ta ferja til Hellesylt og oppleve den storslåtte Geirangerfjorden fra dekk.

Velger du landeveien videre fra Geiranger sentrum bærer det rett til værs med en gang. Hele 38 svinger skal du gjennom før du er oppe ved Djupvasshytta og avkjøringen til Dalsnibba. På vei opp fra Geiranger bør du ta deg tid til å stoppe ved Flydalsjuvet, og det er også ellers flere sjarmerende steder å ta en kort avstikker. Korketrekkeren, og de få strekningen som ligger igjen av den gamle veien er kjørbare hvis du mestrer grusvei og krappe svinger.

Tar du turen til Dalsnibba får de rikelige høydemeter. På toppen er du 1476 meter over Geirangerfjorden og på dager med klart vær har du nydelig utsikt til både fjellheimen, Geirangerfjorden og Ørneveien. Du tar av ved Djupvasshytta. Grusveien som går i 11 slyng er stabil og åpen fra juni til september og er bombelagt; kr 40,- (2006). I den travleste turistsesongen er det mulighet for servering her oppe.


Veien fra Geiranger til Strynefjellet er vinterstengt fra ca. november til mai. Sjekk på Statens Vegvesens hjemmeside om den er åpen. Denne ruten kan kombineres med Trollstigen, og skal du til Stryn kan den gamle Strynefjellsveien fra Grotli anbefales på ved varmeste. Strekningen har grusvei.

Nyttige lenker:

Geiranger
Dalsnibba
Statens Vegvesen
Nasjonale turistveger


NB! Google Maps kan endre en rute hvis den inkluderer en vei som er stengt (for eksempel vinterstengt) på det tidspunkt du ser på ruten.