Italia

Mine favoritturer i Italia

Italia er himmelsk når det gjelder motorsykkelkjøring. Hvis jeg skulle velge ett område må det være Dolomittene. Jeg har hatt noen av mine mest minneverdige turer med Moena og Hotel Stella som base. Sellarunden; Sellapasset, Gardenapasset, Valparolapasset og  Giaupasset er minneverdig , og i tillegg er det mange andre ruter å velge mellom i distriktet. Og hvorfor ikke kombinere motorsykkelkjøringen >med fotturer i høyfjellet? Topper på over 3000 meter er lett tilgjengelige. Under finner du noen av mine italienske favoritt ruter. Nyt.
Selv sommerstid kan passene i alpene være stengt på grunn av snø. Her kan du se hvilke pass som eventelt er stengt i Dolomittene Innkjoring-forbudt_small
Stelvio_index Passo della Stelvio er alpenes tredje høyeste pass og er beryktet for sine krevende svinger og tar deg til 2758 meters høyde. Les mer!
Passo di Gavia ligger strategisk til og er absolutt verdt en tur. Veien på begge siderer passe utfordrende og tar deg til2652 m.o.h. Les mer!
Like sør for Cortina tar den uanselige veien til Passo di Giau av og byr på underholdende kjøring og storslått utsikt. Les mer!
bmw_r1100rs_2 Passo di Sella er blant minestørste Dolomitten favoritter og turen oppomSella kan lett forsvares selv om du er pågjennomreise. Les mer!
Passo di Valparola ligger i 8-tallet som omgir Sellamassivet og byr på underholdende kjøring. Les mer!
pieve Gardasjøen og omland byr på mange underholdene veier og veien mellom Pieve di Garda og Gardasjøen er blant de mest spektakulære. Les mer!
Splügenpasset er 2113 meter høyt og har underholdende kjøring på både sveitsisk og italiensk side. Les mer!
atl_1 Timmelsjoch forbinder Nord- og Sør-Tirol og Østerrike og Italia og tar deg opp til 2509 m.o.h. Les mer!
tre cime di lavaredo_2 Tre Cime di Lavaredo og Rifugio Auronzo er verdt en avstikker. Ta gjerne med fjellstøvlene. Les mer!
Umbrail_index Umbrail Pass ligger strategisk til bare 3 km fra Stelviopasset og er 2503 meter høyt. Les mer!