Hurum rundt

En smak av Sørlandet rett utenfor Oslo

Bare 3 mil fra Oslo kan du oppleve skjærgårdsidyll og hvitmalte sørlandshus. Hurum ligger som en halvøy mellom Oslo- og Drammensfjorden med idyllisk skjærgård, sjarmerende småsteder med hvitmalt småhusbebyggelse og fine havner og badeplasser. Dette er en perle bare noen få kilometer fra hovedstaden og akkurat passe for en ettermiddags- eller kveldstur.

Distanse: 94 km. Fra E18 Hvalstad  til Fv 282 Lier.

Våren kommer tidlig til Hurum. Denne turen kan nytes både med utgangspunkt fra Drammen/Lier og fra Oslo/Hvalstad. Den fineste utsikten og nærheten til sjøen får du om du starter i Lier, men på ettermiddagen har du da sola midt i mot. Kjører du i motsatt retning kan du nyte varmen fra kveldssola i ryggen langs Drammensfjorden.

Vi starter i Oslo og følger E18 til Hvalstad og tar av vei 165 i retning Slemmestad. Underveis passerer vi den travle båthavna i Leangbukta, sjarmende Konglungen og Vollen. Etter Slemmestad holder vi til venstre inn på vei 281 i retning Nærsnes, Åros og Sætre. I Sætre fortsetter vi langs fjorden ut til Filtvet hvor en tur ned til brygga og fyret kan anbefales. I Tofte sentrum har vi nydelig utsikt over ytre del av Oslofjorden.

På den videre ferden mot Lier er Holmsbu et fristende og nesten obligatorisk stoppested. Den idylliske havnen omgitt av småhusbebyggelse har normalt travel aktivitet i sommermånedene. Og en liten pause med noe å bite i anbefales.

Veien innover langs Drammensfjorden er en fin avslutning på turen, spesielt på ettermiddagen/kvelden med fin solnedgang. Også her er det flere bademuligheter. Har du ikke tatt til deg føde underveis er Lier-Kroa et greit sted å avslutte turen.

Har du lyst på flere kilometer kan vi anbefale turen via Sylling til Skaret, etter hvis du skal tilbake til Drammen er turen via Sylling til Vikersund en morsom avslutning.

Vi snur ruta:

Kommer du fra Drammen følger vi skilting retning Drøbak på vei 23. I krysset før bakkene opp mot Røyken tar du av i retning Hyggen og Klokkerstua. Herfra følger du fjorden rundt til Slemmestad. Vil du korte ned litt på ruta kan du ta snarveien over til Sætre fra Svelvik-krysset og likevel få en underholdende tur. Men jeg anbefaler full runde via Holmsbu, Tofte og Filtvet. God tur!