Lindesnes Fyr

Lindesnes, Vest-Agder

Det er mange fine avstikkere fra E18 i Vest-Agder og turen ut til Lindesnes Fyr er en av dem. Tar du av ved Vigeland er det 28 km til parkeringsplassen ved fyret, på en vei som er vekslende og byr på underholdende kjøring.

Bildene og videoen er fra en tur jeg tok i midten av oktober 2008. Det var grisekaldt på morgenen da jeg stakk ut fra hotellet i Mandal. Jordene langs veien inn til Vigeland var hvitrimet. Veien var stort sett tørr, men fuktig enkelte steder, men ikke glatt – trodde jeg. På brua inn til Vigeland sentrum måtte jeg stoppe for en bil som ikke overholdt vikeplikten. Det gikk galt, det som så ut som fuktig asfalt var svart is, og før jeg rakk å komme lengre enn til tanken på å bremse lå jeg og kavet halvveis oppå fortauet. Det var så glatt at jeg ikke kunne stå på beina og jeg måtte ha hjelp for å få sykkelen opp i loddrett.

Syndebukken var naturlig borte for lengst og jeg sto der med skjev forgaffel, brukket speil, bøyd bremsehendel og såret stolthet. Men etter litt enkel mekking var sykkelen igjen kjørbar.

Men selv ikke denne hendelsen kunne legge en demper på resten av turen ut til Lindesnes fyr. Det gir sjelefred å kunne sitte på svaberget og kjenne at sola varmer mens dønningene bryter dovent mot blankskurt fjell. Dette var utenfor sesongen og museet var stengt. Du må ikke innom museet for å ha glede av en tur ut til fyret, men har du lyst på litt mer kulturell ballast enn en spasertur på egen hånd gir, er museet en god hjelper.


Nyttige lenker:

www.lindesnesfyr.no
www.visitnorway.com