Passo di Giau

Dolomittene, Italia. 20 km. Høyde: 2236 m.o.h.

Sola varmer allerede godt og det damper når sola tar duggen på jordene. Vi har vært over Passo di Fedaia, og har flere høydepunkt på dagens plan. Først står Passo di Giau for tur. Vi kommer fra nord og har imponerende Monte Pore (2405 m) og Monte Averau (2649 m) ruvende majestetisk foran oss.

Veien opp fra Selva di Cadore går til å begynne med gjennom granskogen og men etterhver viker skogen for åpne gressletter. Her får du variert kjøring på oversiktlig og lettkjørt vei som passer både de som sitter tilbakelent og de mer aktive. På toppen ligger et hotell med restaurant. Etter en liten pause gir vi oss i kast med veien videre nordover. Vi starter nedstigningen over åpne sletter, men når snart ned i skogen og veien begynner å slå krok på seg igjen.

Passo di Giau gir underholdene kjøring enten du kommer nordfra eller sørfra, Dolomittenes bratte fjell ruver og kappes om å imponere. Du kan med fordel sette av dagen og ta med fjellstøvlene når du besøker Giau. Det er godt merkede turstier til alle de høyeste fjellene. Vi hadde derimot ikke fottur i fjellet på dagens plan – Cortina og nye opplevelser ventet.

Denne turen kan kombineres med: Passo di Sella og Passo di Valparola

Overnatting:

Hotel Stella, Moena