Endelig i gang

Gradestokken viser en halv plussgrad. Jeg hadde tenkt å ta første MC-turen for året. Utpå formiddagen dukker Bror opp med datterens ER-6, en nydelig sykkel med ABS, akkurat det en nybegynner trenger. Bror står og skjelver av kulde og i det han forsvinner har jeg bestemt at det ikke blir avfart før ved totida. Sola skal få litt mer tid på seg før jeg tar den første turen.

Hurum er Oslos nærmeste “Sørland” og byr som regel på tidlig vår og de underholdende veiene ligger der like tiltrekkende hele året. Jeg møter Einar ved Nærsnes. Vi kjører ut til Filtvedt brygge der vi tar en pause og nyter utsikten. Det er godt og varmt i sola, men den lille nordatrekken er kald og i skyggen er det mer vinter enn vår i lufta.

Utover mot Tofte er det lite trafikk, og det er deilig å kjenne hvor lett og raskt jeg finner rytmen etter vinterdvalen. Det er fortsatt grus i veien noen steder så vi tar det forsiktig i svingene. Telen har også gjort sitt og det er en del sprekker og hull, men stort sett er veien fin og forutsigbar.

Lufta er klar og sikten god, og ved Tofte er utsikten ut fjorden usedvanlig god i dag. Fra Tofte bærer det inn til Hyggen hvor vi tar en ny pause i strandkanten og diskuterer Motorrads presentasjon av nye R 1200 Roadster og R 1200 RT. Ingen store overraskelser der egentlig. Mye K 1600 GT i den nye RT’n og den nye vannboxeren, er dømt til å bli bra det.

Jeg kliver på Fazeren og er kjempefornøyd. Den er lett kjørt, raskt nok og selv om jeg ser mye på nye sykler innser jeg at det blir veldig vanskelig å kvitte meg med den svarte Fazeren. Drammensfjorden ligger blå og blank under lyse vårskyer, og de mørke bygeskyene lengre vest holder an slik at jeg kommer meg hjem uten nedbør. Jeg er i gang, og den første turen overgikk alle forventninger og snart er det skikkelig vår med to siffrede pluss på gradestokken, hvor bra blir ikke det!

Runden rundt Hurumlandet anbefales på det varmeste!